Matte är då jag, Anna. Jag bor tillsammans med Anders i Solna. Mitt jobb är på Karolinska sjukhuset, Centrala röntgen, där jag arbetar som lokal systemförvaltare vilket jag trivs mycket bra med. Är uppvuxen i Skinnskatteberg i Västmanland och flyttade till Stockholm när jag kom in på en sångutbildning.

Mitt stora intresse för djur har funnits sedan barnsben. Som lycklig sjuåring fick jag en egen häst. Den hade jag hos min mormor och morfar. Naturen och djur ligger mig varmt om hjärtat. Att få gå i skogen ger mig ett lugn i kroppen som jag inte kan få någon annanstans. Varje årstid har sin charm. Jag är en ”sån” som kan vara ute när regnet står som spön i backen eller snön yr runt en och tänka: SÅ SKÖNT!

Ni vet..det finns inget dåligt väder.... 

Ett av mina intressen är att fota. Har även jobbat som redaktör för Rottweilerklubbens medlemstidning. Mycket jobb blev det men oj vad jag lärde mig under det året. Det vill jag inte ha ogjort.

Tycker om att träna med Aztor. Favoritgrenen är sök men spår och lydnad är också kul. När man har en rottweiler i kopplet är det många som har förutfattade meningar om rasen som man träffar på gatan. Jag tycker det är kul att stanna och prata en stund. Kanske få några att förstå att det är inte hela sanningen som står i tidningarna. Hemma är Aztor mina prins och mattes stora gosbjörn. Där busar vi och lever runt hur mycket vi vill men ute på gatan vill jag ha ordning och reda. Det finns ingen anledning att min hund ska hälsa på alla andra hundar och människor vi möter under en promenad. Jag väljer vilka han ska hälsa på och dom väljer jag med omsorg. Önskar att flera människor kunde visa hundägare och andra människor respekt vad det gäller detta. 

Musiken är som tidigare nämnts ett stort intresse. Sånglektioner och pianolektion har jag tagit i många år. Nu blir det mest att jag sitter vid pianot för mig själv. Det händer att jag blir tillfrågad om solosång vid bröllop, dop eller begravningar. Är en allätare men tycker mycket om Lars Winnerbäck och hans fantastiska texter.

”Odödlig” och ”hälsan själv” är ord som jag känt mig hemma med tills år 2010 då livet fick en vändning jag aldrig kommer att glömma.

Allt började en helg i oktober då jag fick fruktansvärt ont i magen. Ni vet, så där ont att man blir alldeles kallsvettig och vimmelkantig på en och samma gång. När väl vardagen kom tyckte jag inte att det kändes så farligt och tvekade över att söka hjälp. Efter mycket om och men satt jag dock och väntade på att få träffa en läkare vid ett akutbesök. I väntrummet var jag helt på det klara med att ingenting var fel med mig. Jag satt där i onödan och tänkte nästan gå därifrån utan att bli undersökt.

Kallsvettig och näst intill okontaktbar satt jag i bilen en stund senare och läkarens ord rungade i huvudet på mig.
”Jag ser en förändring i magen, den är ca 7 cm i diameter.” 

Allt som stunden innan var viktigt och betydelsefullt försvann.
Det var som om kroppen tog till alla krafter den hade för att intala sig att överleva och klara detta. Jag är mäkta imponerad över hur man fungerar och vad man klarar av såhär i efterhand. Fast jag stundom var tröstlös och funderade vem som skulle komma på min begravning fanns det oanade krafter att ta till. En karusells startade med provtagningar och undersökningar.
En bukoperation gjordes i början av 2011. Det visade sig vara en godartad förändring men som dock blivit rätt stor innan den togs bort. Det tog längre tid att återhämta sig mentalt än för snittet på magen att läka. Många fanns och stöttade på ett sätt som jag aldrig kunnat ana. Andra lyste mer eller mindre med sin frånvaro. Det fick mig att tänka om och efter detta prioriterar jag annorlunda.

Vi vet aldrig vad som händer i morgon eller ens om några timmar. Se till att ta vara på stunden och var rädda om dom som bryr sig och dom Du bryr Dig om. Har man råd att gnälla, vara negativ eller hänga upp sig på småsaker när vi vet så lite om vad som komma skall? Om Du frågar mig är svaret enkelt...

Nu vet Ni lite om mig...
 
Skriv gärna några rader i gästboken innan Du går.
Då vet jag att just Du vart här!

Anna      
anna.j.soderberg@gmail.com
mailto:anna.j.soderberg@gmail.comshapeimage_26_link_0